Activiteitenverslag

ACTIVITEITENVERSLAG 2020

1. KINDERDAGVERBLIJVEN

Nieuws van Tierra Nueva en Umabari

In Colombia werd de lockdown die op 14 maart begon, na anderhalve maand gedeeltelijk opgeheven. De maatregelen blijven streng, maar worden weinig gerespecteerd door jongeren uit kansarme wijken en de situatie verergert opnieuw.

Onze 2 opvangcentra voor kinderen van 2 tot 6 jaar in Titiribi en Villavicencio zijn slechts 3 weken open gebleven. Sinds 19 oktober kunnen we de kinderen ouder dan 5 jaar weer opvangen in groepen van 12 met het strikt opvolgen van de sanitaire maatregelen. Op advies van voedingsdeskundigen sturen we de gezinnen elke maand de nodige voedingsmiddelen. Het virtuele contact door onze medewerkers maakte het mogelijk om essentiële onderwerpen op te volgen zoals voeding, omgaan met emoties, vereniging in het gezin, preventie van geweld en seksueel misbruik, en een goede sanitaire opvolging van Covid-maatregelen.

In deze periode hebben we  voor meer dan 12.000 Euro, tal van onderhoudswerk-zaamheden verricht. In 2020 zullen we Villavicencio en Titiribi voor een bedrag van 49.000 euro gefinancierd hebben. We hebben eindelijk van de Colombiaanse overheid groen licht gekregen om vanaf januari 2021, 60 extra kinderen te verwelkomen voor een totaal van 300 in Villavicencio. We zullen dan onze maximale opvangcapaciteit bereikt hebben. We hopen vanaf 2022 onze expertise ten dienste te stellen van een nieuw centrum dat volledig in onze eigendom zal zijn.

 2. PROYECT BECAMOS

Nieuws van Becamos

In het onderwijs is de situatie moeilijk, vooral voor de meest kwetsbare bevolkings- groepen. Op alle niveaus moeten studenten verbinding kunnen maken met het internet… dat kan door het lenen van computers, of geld voor de verbinding.

In Armenia kon het academiejaar (februari) niet starten. In Barranquilla werden de studies hervat met enkele beperkingen tijdens de strikte lockdown. In Cartagena hebben de 6 beursstudenten die in 2020 les volgden het 1e semester (in juli) afgerond. Eén wacht op haar diploma, de 5 anderen volgen het 2e semester via het internet. 2 van hen ontvingen een subsidie ​​van de gemeente als hulp aan leerlingen van openbare instellingen. In Medellín zijn er 3 beursstudenten uit Titiribi (waar ze ons Obelco programma in Tierra Nueva hebben gevolgd als kind) geslaagd voor het eerste semester, 2 gaan door en 1 wacht op het voltooien van haar stage. In Bogotá functioneerde Becamos in het eerste semester normaal, en wordt in het tweede semester, onder moeilijke omstandigheden, via internet vervolgd. In sommige gevallen wordt ook voedselhulp verstrekt door de verantwoordelijke van het programma. Veel ouders zitten al verschillende maanden zonder werk. In Tuluá slaagden de 2 beursstudenten voor het eerste semester, en startten het tweede semester online. Een van de meisjes is blind, maar ze overwint de moeilijkheden.

Weet dat niet-uitgegeven geld wordt bewaard op specifieke “Becamos” rekeningen.

3. DIVERSEN – CIUDAD DON BOSCO

In Don Bosco, Medellin, hebben we voor € 11.500 (50% van de kosten) bijgedragen aan het conform maken van het zwembad van het tehuis dat kindsoldaten opvangt en begeleidt. Het werd in juni ingehuldigd, een zegen in deze periode van lockdown!

Eens te meer danken wij onze trouwe vrienden voor hun steun !!

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner