Programma’s

Kinderen helpen…  Ja, maar niet zonder begeleiding.

Opvang, opleiding, opstarten van micro-ondernemingen,
herbouwen van huizen, onderdak verschaffen, enz. vraagt
inspanningen en vooral opvolging.
     

MEDELLIN

Economische metropool van Colombia en “stad van de Eeuwige Lente”. Dagelijks stranden er talrijke families in volledige armoede op de vlucht voor gewapende conflicten. In de omgeving, in Amaga, Angelopolis et Titiribi, doen artisanale steenkoolmijnen ook vandaag nog steeds beroep op kinderen.

Programma’s: peterschap van straatkinderen, toekennen van beurzen voor een hogere technische opleiding aan jonge meisjes afkomstig uit opvangtehuizen, wegwerken van kinderarbeid in de steenkoolmijnen.

BOGOTÁ

Hoofdstad van Colombia, ligt op 2600 meter hoogte in het hartje van het Andesgebergte. Op de vlucht voor miserie en onveiligheid, veroorzaakt door het gewapend conflict, komen dagelijks tientallen berooide families een bevolking aandikken van meer dan 8 miljoen mensen.

Programma’s: opstarten en ondersteunen van kinderopvangverblijven, peterschap van straatmeisjes en gehandicapte kinderen, toekennen van beurzen voor een hogere technische opleiding aan jonge meisjes afkomstig uit opvangtehuizen.

CALI

Temidden van de rietsuikercultuur bevindt zich CALI, een industrieel en commercieel centrum in volle ontwikkeling. Door de onzekerheid die heerst op het platteland kent de bevolking een explosieve groei.

Programma’s: hulpverlening aan een Salesiaans Centrum voor technische opleiding van straatjongeren en aan armenwijken. Toekennen van beurzen voor een hogere technische opleiding aan jonge meisjes afkomstig uit opvangtehuizen

ARMERO

Boven de vallei van de Magdalena ligt ARMERO, dat, nog steeds getekend door de catastrofe van de Nevado del Ruiz in 1985, haar wonden likt.

Programma’s: financiering en ondersteunen van 5 kinderdagverblijven, hulp aan plattelandsjongeren bij het opstarten van een micro-onderneming; hulp aan families op de vlucht voor het gewapende conflict.

CONDOTO

Hoofdplaats van de Chocó. Dit departement wordt beschouwd als een van de meest havenloze plaatsen van Colombia.

Programma’s: oprichting van een opvangtehuis voor 100 plattelandsjongeren die naar de stad afzakken voor het volgen van een cursus technische opleiding.

ARMENIA

In de streek van de koffiecultuur, op 1.438 meter hoogte, ligt ARMENIA, sterk beschadigd door de aardbeving van 1999.

Programma’s: peterschap van straatkinderen en de kinderen die na de aardbeving verweesd achterbleven, oprichten van een kinderdagverblijf.