ACTIE COVID19 TITIRIBI

Help een colombiaans kind in nood.

Schenk 40 Euro (of meer) als cadeau aan een vriend / familielid / business-relatie en ontvang een fiscaal attest.
Werkelijk heb je als persoon of als onderneming slechts 25 Euro uitgegeven omdat het bedrag fiscaal aftrekbaar is in je aangifte.

Geef iemand een cadeau, en maak tegelijk de wereld een klein beetje beter:

  • Jouw mama voor haar verjaardag
  • Jouw papa voor Vaderdag (14 juni 2020)
  • Jouw beste vriend voor zijn trouwfeest
  • Jouw zakenrelatie, omdat hij jou een mooie business deal heeft bezorgd.
  • Jezelf, omdat je een goed doel wenst te steunen
  • Je eigen onderneming, omdat je ruimte hebt om kosten te maken en daar bovendien de wereld een beetje beter mee maakt

Als er 1 ding is dat we allemaal in onze Westerse wereld nog meer hebben ondervonden in deze pandemie-tijden, dan is het dat veel materiële zaken werkelijk zeer weinig bijdragen tot geluk. Waarom niet af en toe eens kiezen voor een niet-materiële attentie die bovendien een hoger doel steunt?
De armoede in Colombia is de afgelopen maanden enorm gestegen. Zij hebben zeer vroeg strenge lockdown maatregelen ingevoerd, waardoor de alleramsten, die geen overlevingsreserves hebben, het zwaarste werden geraakt. Ook ‘onze kindjes’ in Titiribi en hun families werden enorm getroffen. Verhoogd huishoudelijk geweld, minder of geen inkomsten van de ouders, geen eten meer op tafel elke dag, …

OVER HET PROJECT: Kinderdagverblijf in Titiribi, Antioquia
Dit specifiek project startte op om de kinderen uit de steenkoolmijnen te halen. Onze medewerkers ter plaatse wachten elke dag aan de uitgang van de mijnen, en overtuigen elke dag opnieuw ouders om hun jonge kinderen niet in de mijnen tewerk te stellen, maar hen in de plaats naar onze kinderopvang in Titiribi te sturen. Kinderen tussen de 2 en de 14 jaar worden elke dag van de week overdag opgevangen, spelen er educatieve spelletjes, leren er lezen en schrijven, en krijgen er eten, drinken, en enorm veel liefde van onze medewerkers.

Hoe participeren?
Schrijf 40 Euro (of meer) over op rekening van onze partnerorganisatie “De Koning Boudewijnstichting” (Daar wij zelf niet over betaald personeel beschikken kunnen wij geen fiscale attesten verlenen, zij echter wel) :
BE 10 0000 0000 0404
Met de mededeling:  ***020 / 1020 / 00013*** 
Stuur nadien een e-mail naar obelco2020@gmail.com met uw betalingsbevestiging (foto of screenshot) en met uw vraag.
Wij bezorgen u binnen max. 7 werkdagen een gepersonaliseerde brief in pdf via e-mail. Mogelijk in het Nederlands, Frans, Spaans of Engels.

Wat krijg je in Ruil?
Een gepersonaliseerd PDF bestand via e-mail met meer details over jouw schenking. Die kan u printen of e-mailen naar de persoon in kwestie.
Een fiscaal attest dat je in je BTW/belastingsaangifte kan opnemen.

Voorbeeld:
Joachim wilde zijn goede vriendin Vanessa een origineel verjaardagscadeau geven. Hij schreef 40 euro over op bovenstaand rekeningnummer, en stuurde ons een e-mail met een print-screen van zijn betalingsopdracht en met zijn vraag. Hij ontving van ons de volgende boodschap:  Klik hier.
Het fiscale attest zal hem begin maart van het volgende jaar automatisch worden toegestuurd.

Waarom Obelco Steunen?
Met dit bedrag kan een kind 14 dagen eten. Ik reis zelf jaarlijks op en af naar Colombia en garandeer u persoonlijk dat uw 40 Euro (=165.500 Pesos) integraal en op de juiste plek terechtkomen. Elk meewerkend lid van onze organisatie zet zich 100% vrijwillig in. Ook onze reiskosten naar Colombia financieren wij volledig zelf. Wij bestaan reeds meer dan 40 jaar. Meer info kan u terugvinden op deze website. U kan ons ook terugvinden op Facebook en op LinkedIn. Volg ons! Wij danken u alvast voor uw bijdrage, en/of voor de positieve energie die u ons uitstuurt voor het slagen van deze actie!

Elise & het volledige Obelco team